keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Tokokokeessa Oulussa

Tänä keväänä olen metsästänyt meille tokokoepaikkaa. Millon on tullut mitäkin eteen, ettei kokeeseen olla päästy: koe on ollut täynnä, Beassille on tullut juoksut ja koulutustapahtuma on mennyt kokeen kanssa päällekkäin. Saimme kuitenkin koepaikan eiliseen (14.6.) Oulun Koirakerhon järjestämään kokeeseen. Alokasluokassa oli  kymmenen koirakkoa. Tuomarina kokeessa oli meille tokonuorten valmennusleirillä tutuksi tullut Piritta Pärssinen. Koepaikalla ehdimme hyvin käymään kävelyllä ja odottelimme omaa vuoroa pitemmän aikaa. Olimme suoritusvuorossa alokasluokan ensimmäisiä, kuten ensimmäisessä kokeessammekin, joten pääsimme luonollisesti ensimmäiseen paikkamakuuryhmään. 

Paikalla makaaminen 9,5

Beassi oli hyvin mukana kehäänmenossa. Beassin paikkamakuu meni hienosti, vaikka ryhmässämme kaksi koiraa ei pysynyt paikallaolossa. Puoli pistettä lähti siitä, että tiedostamattani minun vartalo oli ollut kiertyneenä koiran suuntaan, mikä lasketaan vartaloavuksi. 

Seuraaminen 10

Beassi seurasi hienosti!

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10

Beassi teki hienosti.

Luoksetulo 9,5

Kun liikkuri sanoi "Jätä koira!" jätin Beassin istumaan, mutta olin yhtäkkiä epävarma, pitikö minun jättää se, joten otin kaksi askelta taaksepäin, jolloin liikkuri käski minun mennä vaan. Eteentulo jäi hieman vajaaksi.

Noutoesineen pitäminen 10

Annoin kapulan koiralle ennen liikkurin lupaa. Tästä ei rokotettu, mutta huomautettiin.

Kauko-ohjaus 9,5

Olen niin tyytyväinen, että tämä liike onnistui nyt kokeessa. Puoli pistettä lienee lähtenyt minun tiedostamattomasta vartaloavusta loppusivulletulossa.

Estehyppy 8,5

Beassi tulee kutsuhypyssä ensin eteen istumaan ja siitä sivulle, kuten myös luoksarissa ja noudoissa. Tässä Beassi jäi eteeni seisomaan, mitä se ei ole ikinä ennen tehnyt. Sivulle se tuli nopeasti ja korrektisti.

Kokonaisvaikutus 10

"Koira on hyvin mukana myös liikkeiden välissä ja pakka pysyy kasassa."
Muistaakseni luoksetulosta kapulan pitoon siirtymässä se hieman piippasi, kun kehuin sitä.

Pisteet yhteensä 192,5/200 ALO1 Kunniapalkinto sijoitus 2/10

Olen todella tyytväinen minun pikku Beassiin. Beassi hoiti homman hienosti omalla iloisella asenteella, vaikka itse liikuinkin kehässä ihan kuin rautakangen nielleenä. Beassi totteli minua paljon paremmin kuin minä liikkuria ;D. Tästä on hyvä jatkaa treenejä :)! Minun pitää taas muistaa videoida treenejä! Tuomari sanoikin, että aivan turhia pistemenetyksiä tuli minun vartalovippauksista.4 kommenttia: