lauantai 16. huhtikuuta 2016

Kevät

Vaikka blogi on elellyt pitkään hiljaiseloa, me emme ole sitä tehneet. Päinvastoin. Olemme ehtineet tekemään vaikka mitä.

Olemme treenanneet ahkerasti tokoa, ja lähestulkoon joka viikko ollaan käyty yhteistreeneissä. Pääasiassa treenin aiheina ovat olleet alokasluokan liikkeet, mutta pikkuhiljaa ollaan alettu opettelemaan joitain meille uusia asioita, jotka tulevat sitten eteen tokon avoimessa luokassa.

Melko säännöllisesti, kerran viikossa poikkeuksia lukuun ottamatta, ollaan treenattu myös haukkuilmaisuja ja hallintaa niiden yhteydessä. Kehittymistä on havaittavissa tälläkin saralla. Beassin haukku on vahvistunut ja siltä voi vaatia jo pitempiä haukkusarjoja. Paljon olen haukuttanut sitä itsekin, mikä tietenkin edesauttaa asiaa. Beassilla on erittäin hyvä maalimiesmotivaatio, ja sen vire on aina korkealla näissä treeneissä. Olemme ottaneet mukaan myös erilaisia paikkoja, joissa maalimies on. Esimerkiksi ritiläportaat olivat aluksi vähän vaikeat Beassille, mutta kyllä se lopulta niistäkin selvisi. Myös yksi ritiläalusta on ollut aika haastava Beassille. Beassi tarjoaa vapaaehtoisesti ritilän päälle menemistä eikä arastele sitä silloin, mutta jos olen seuruuttanut sitä alustan vierestä, sen kontakti on tippunut. Näitä täytyy treenata. Ollaan myös treenattu niin, että maalimies on kyykyssä tai istuu jonkun korkean kaiteen päällä. Tuntuu, että melkein joka treenissä tulee uusia oivalluksia ja aina keksii jonkun uuden treenattavan asian. Ilmasutreenit on kyllä mukavaa vaihtelua tottikselle ja jäljelle.
Jottei aivan pelkkää tekstiä olisi tämä postaus, niin lisäsinpä tällaisen vanhan kuvan.

Peltojäljelle ei olla vielä tänä vuonna päästy, sillä pellot ovat vielä lumen peitossa. Esineilmaisua ollaan kuitenkin pari kertaa sisällä muistuteltu. Toivotaan, että päästäis mahollisimman pian myös jäljelle.

Sain vanhemmilta etukäteissynttärilahjaksi paikan Mia Skogsterin pentuseminaariin, jossa kävin kaksi viikkoa sitten. Seminaarissa käytiin läpi kaikkien pk-tottisliikeiden opettaminen pennulle sekä yleisesti pennun kouluttamista, leikkiä ja hallintaa. Seminaari sisälsi luennon ja lisäksi viiden esimerkkikoirakon kanssa käytiin käytännössä läpi muun muassa noutoa, seuruuta sekä irroituksen opettamista. Seminaari oli todella mielenkiintoinen. Aika paljon tuli myös mulle ennestään tuttuja perusasioita, mutta sain myös uutta ajateltavaa. Kirjoitin paljon muistiinpanoja, mutta en taida niitä kuitenkaan tänne blogiin laittaa.

Viime viikonloppuna olimme meidän ensimmäisellä Tokonuoret valmennusleirillä. Leiri oli mahtava kokemus ja saatiin paljon hyviä vinkkejä. Katsotaan, jos saisin siitä oman postauksen tänne :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti