Beassi

                         

BH Duvvakan Beassi


Kutsumanimi: Beassi (saameksi tuohi)
Syntynyt:24.4.2013
Rotu: suomenlapinkoira
Sukupuoli: narttu
Isä: Jellukan Borggas
Emä: Kontioharjun Myrtti
Väri: musta merkein
Pentuesisarukset: Beara, Beachi, Bachath ja Barku
Kasvattaja: Kaija Kantojärvi, Kennel Duvvakan
Paino: 16 kg
Polvet:0/0
Lonkat: B/B
Kyynärät: 0/0
Selkä:LTV0 , SP0


Toko:
28.11.2015 ALO1 167/200 sij.6/12
14.6.2016 ALO1 192,5/200 sij. 2/10Palveluskoiralajit:
29.7.2015 BH-koe hyväksytty


Beassi on vilkas, ahne ja hyvin avoin. Beassi on kauan odotettu ensimmäinen oma koirani, jonka kanssa olen päässyt sisälle koiraharastuksen maailmaan. Beassin moottori on ruoka. Käytän lähinnä ruokaa Beassin palkkaamisessa ja Beassi saakin kaiken ruuan koulutuksesta. Beassilla on melko herkkä vatsa. Beassi syö viljatonta nappulaa ja saa myös lihaa.
Vilkkaan koiran kanssa ollaan tehty paljon töitä rauhoittumisen eteen. On vaatinut paljon harjoitusta, että Beassi malttaa rauhoittua erilaisissa paikoissa silloin, kun ei tehdä mitään. Kantapään kautta on tullut opittua, kuinka tärkeä taito rauhoittuminen on. Toisaalta vireen nosto tottistellessa ei tuota ongelmaa.Beassi on melko hiljainen lapinkoiraksi. Kun ollaan sisällä, eikä tehdä mitään, Beassi tarkkailee jokaista liikettäni. Vaikka Beassi onkin seurallinen, yksinolot eivät ole koskaan olleet ongelma. Beassi sopeutuu hyvin erilaisiin ympäristöihin. Se on ollut mukanamme hotelleissa ja monenlaisissa paikoissa. 
Harrastan Beassin kanssa tavoitteellisesti tokoa ja jäljestystä. Erikoisjälkeä aloimme treenaamaan kesällä 2013 ja tavoitteena on edetä niin pitkälle kuin koiran motivaatio ja minun taidot riittävät. Tottelevaisuutta treenaamme päivittäin. Paljon olen virheitä tehnyt, mutta ongelmia selvittäessä tietoni ovat karttuneet. Olemme kokeilleet myös pk-hakua. Lampaiden paimennukseen olemme myös käyneet tutustumassa.
Beassilta löytyy kiinnostusta riistaan, mikä on ehkä ainoa ominaisuus, josta en siinä pidä. Toisaalta se on opettanut minulle hirveän paljon. Nykyään riistavietti on hyvin hallinnassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti