torstai 16. heinäkuuta 2015

Treenisepustusta

Pari viikkoa sitten perjantaina (kolmas heinäkuuta) olin kirjottanut meän treenit ylös, mutta unohtanut julkaista, joten julkaisempa tämän tekstin nyt, vaikka tuleekin vähän "myöhässä".

Päivä alkoi normaalisti reilun tunnin aamulenkillä, josta noin puolet Beassi sai olla irti.
Kahdeksi käveltiin Nuotiorannan koulun kentälle, jossa oli avoimet treenit. Avoimiin treeneihin saa tulla kuka vain treenaamaan sitä, mitä itse haluaa. Harvoin, poikkeuksia lukuunottamatta treeneissä on kuitenkaan kolmea-neljää koirakkoa enempää. Tällä kertaa treeneissä oli kaksi korakkoa meidän lisäksi.

Aloitin treenit käskyjenerottelutreenillä(onpa hieno sana :D). Peruuttelin Beassin  edessä käskien sitä vuoroin istumaan, maahan ja seisomaan ja palkkailin niistä. Sitten vietiin yhdessä palkkarasia kentän laidalle. Tarkoituksena oli ottaa liikkeestä istuminen kokonaisena liikkeenä, mutta selvisikin, että palikat eivät olleeta aivan valmiita koottavaksi yhdeksi kokonaisuudeksi. Seuruusta pysähdyin, jolloin Beassi istui perusasentoon ja annoin sille istu-käskyn, mutta Beassi lähtikin jatkamaan seuraamista, kun mie lähin kävelemään eteenpäin. Otettiin uudestaan, tällä kertaa kriteerinä vain perusasennosta istumaan jääminen, josta saikin vapautuksen palkalle.  Tehtiin kaks kertaa vielä perusasennosta istumaan jääminen, jonka jälkeen kokonainen liikkeestä istuminen. Nyt sujui hyvin. Maanantaina olin yksin kentällä treenaamassa, jolloin tein myös liikkeeastä istumista. Tuolloin Beassi oli noussut istumasta seisomaan sillä aikaa kun olin itse kävelly noin kahenkymmenen askeleen päähän, joten silloinkin vahvistin istumaan jäämistä. Seuraavaksi tehtiin liikkestä maahanmeno. No problems.

Jäävien jälkeen kaks luoksetuloa 15 ja 20 askeleen matkalta. Beassi tuli suoraan eteen korrektiin asentoon. Seuruuta otettiin kaukopalkalla. Se on mennyt hyvin kaaliin, että palkasta luopumalla ja töitä tekemällä pääsee palkalle. Ei ennakoi eikä varasta palkalle :). Seuruussa oikealle käännöksiä ja täykkäreitä, pysähtymisiä ja temmonvaihdoksia. Muutaman kerran, kun suorilla tipahti kontakti sanoin "oho" ja otettiin koko pätkä alusta, tällä kertaa paremmalla menestyksellä (kontakti ei tippunut), josta sai tietenki palkan. Beassi alkoi tarjoamaan mulle pakasterasian nostamista maasta mulle, jota myös vahvistin.

Kotona harjoitellaan vatitemppua takapään vahvistamiseksi. Eli etutassut vadille ja takapää kiertää ympäri. Vatina (kröhöm) mulla on toiminut pikkuinen tyyny. Nyt ollaan vielä siinä vaiheessa, että vahvistetaan etutassujen laittamista tyynylle. Haaveilen oikeasta ilmatäytteisestä tasapainotyynystä, se olisi hyvä sekä Beassin kanssa harjoitteluun, että minun oman nilkan lihasten vahvistamiseen. Kerran yritin sitä Prismasta metsästää, mutta tuloksetta. Jos joku sattuu tietämään, mistä sellaisia löytyy, saa vinkata :)!

Takaisin avoimiin treeneihin. Lopuksi otettiin paikkis. Meän hurjan isoon paikkisriviin osallistui tasan kaksi koiraa :D. Aluksi otettiin maassa paikkallaolo. Cara oli noin kolmen metrin päässä Beassista ja mie noin viiden metrin päässä Beassista. Beassi ei kertaakaan vilkaissut Caraa, mutta muutaman kerran B vilkasi kauempana treenaavaa Musti-labbista. Välipalkkasin  noin neljänkymmenen sekunnin jälkeen. Noin minuutin päästä Bean välipalkasta Veera kävi vapauttamassa Caran, jolloin Beassi vilkaisi kerran Veeraa. Sen jälkeen kävin vapauttamassa ja palkkaamasa Beassin. Sitten otettiin toinen paikkis, nyt jätin Beassin istumaan. Välipalkkaus vajaan minuutin jälkeen. Sitte Veera kävi vaputtamassa ja heitti Caralle pallon, jota Beassi käntyi katsomaan. Kun Beassi otti kontaktin takaisin minuun kävin sen palkkaamassa ja vapauttamassa.

Beassi oli koko treenin ajan irti. Liikeiden välissä muutaman kerran haisteli maata, en ollut tätä huomaavinaankaan ja lähdin kävelemään pois päin, jolloin Beassi palasi pian minun luo. Beassi on aika hyvin siedättynyt muiden käskyihin ja tekee hommia kivalla asenteella minun kanssa. Jos se ei ole käskyn alla saattaa vilkaista, jos joku heittää pallon tai toinen koira kulkee läheltä, mutta ei ole lähdössä mihinkään, käskyn alla vilkaisee vielä harvemmin.Treenin jälkeen jäätiin vielä hengaamaan ja porisemaan kentän laidalle vähäksi aikaan ennen kuin lähdettiin kotia kohti. Olisi tosi mahtista saada treeneihin enemmän koirakoita, jolloin taas olisi enemmän häiriötä! Onneksi voin silloin tällöin käydä esim, Pellossa ja Torniossa reenimässä, jolloin treeneissä saattaa olla ihan vieraitakin koiria ja tietty eri ympäristö.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti