torstai 30. heinäkuuta 2015

BH-koe suoritettu!

Yksi tavoite saavutettu, monta vielä edessä. Paras mahdollinen alku koeuralle ja hieno päätös heinäkuulle, noh onhan tätä heinäkuuta vielä pari päivää jäljellä ;). Eilen siis osallistuimme Meri-Lapin Lappalasikoirien (Lappalaiskoirat ry:n alaosasto) järjestämään BH-kokeeseen Torniossa. Kokeen järjestelyt sujuivat moitteettomasti, kiitokset talkooporukalle ja Veeraleenille. Tuomarina kokeessa oli Allan Aula. Kokeeseen osallistui viisi suomenlapinkoiraa, joista kaikki saivat hyväksytyn tuloksen. Onnea heille! Nyt on lapinkoirien pk-oikeudet ainakin täksi vuodeksi turvattu ;)!

Matkalla Tornioon toivoin, että pääsisinpä heti toiseksi ensimmäisenä suorittamaan, niin tottis ois pian alta pois. Paikalle päästyämme kävin ostamassa kisakirjan ja käytin Beassia kävelyllä. Siruntarkastus tehtiin ensimmäisenä. Toiveeni suoritusvuorosta toteutui, minulle oli arvottu numero kolme ja parinamme oli tuttu lapinkoira Malla ohjaajineen. Enimmäisenä parina oli saksanpaimenkoira ja australiankarjakoira. Katsoin karjakoiran seuruukaavion, jäävät liikkeet+luoksetulon, jonka jälkeen lähdin ottamaan Beassia autosta. Käytin Beassin pissalla ja otettiin pieni seuruupätkä kaukopalkalla. Sitten laitoin isomman palkan reppuun ja menimme kentän laidalle odottamaan ja kuuntelemaan ensimmäisen parin arvostelun loppua. Me pääsimme suorittamaan liikkeitä ja parimme meni paikkamakuuseen. Seuraaminen kytkettynä alkoi hyvin. Pysyin askelissa laskuissa ja Beassin kontakti ja paikka pysyvät! Muistin jopa pitää hihnaa vasemmassa kädessä. Henkilöryhmä meni myös hyvin. Arvosana: erinomainen. Seuraaminen taluttimetta oli toistoa edellellisestä. Täyskäännöksen jälkeen Beassi vähän irtosi seuruupaikalta, mutta heti sen jälkeen alkoi juoksuosuus, joten sain toistaa "seuraa"-käskyn. Beassi korjasi paikan hienosti. Arvosana erinomainen. Liikkeestä istuminen meni mallikkaasti. Valmisteleva seuruu hyvä, istuminen perusasentoon hyvä ja istumaanjääminen hyä :). Arvosanaksi saimme tästäkin erinomaisen. Likkeestä maahanmeno ja luoksetulo oli ok. Valmistelevasta seuruusta pysähdyttäessä jouduin sanomaan "sivu"-käskyn, mutta tuomari ei ilmeisesti huomannut sitä, koska ei maininnut siitä arvostelussa. Maahan Beassi meni hyvin kuten treeneissäkin. Poistuin Beassin luota vaadittavat 30 askelta ja muistin odottaa tuomarin luvan ennen kuin kutsuin koiran luokse. Beassi tuli hienosti eteen ja sivulle käskyn saatuaan. Arvosana erinomainen. Paikkamakuuseen siirtymä oli reipas. Paikkamakuupaikan merkkeinä olleita purkkeja Beassi vilkaisi, kun odotin tuomarin lupaa käskeä koira maahan. Sen jälkeen ei purkkeja enää vilkuillut. Maahanmeno hyvä ja tuomarin luvalla poistuin koiran luota jääden selin koiraan. Paikkamakuu kesti noin viisi minuuttia, mikä ei tuntunut minusta pahalta, sillä olin varautunut pidempään. Laskin ajan äitin kuvaamalta videolta. Tuomarin merkistä palasin koiran luo ja olin yhtä hymyä. Tuossa vaiheessa tiesin, että koe menisi läpi, sillä kaupunkiosio ei tuottaisi ongelmia. Paikkamakuustakin saimme arvosanaksi erinomaisen.
Tottis meni upeasti, paremmin kuin olisin voinut toivoa. Beassilla pysyi vire ja tekemisen into koko pitkän tottiksen läpi. Tuomarin arvostelua kuunnellessa Beassi alkoi jo miettimään, että koska pääsee palkalle. Käskin sen laittaamaan makaamaan, Beassi veti lonkakalle ja haauukotteli. Tuomarin käteltyä meitä ja pariamme onniteltua hyväksytystä suorituksesta seuruutin Beassin pois kentältä ja vapautin auton luo palkalle. Auton takana oli reppu, jossa oli ruokakippo, joka oli täynnä Beassin ruokaa, jauhelihaa ja taisinpa heittä sinne muutaman eineslihapullankin. Kyllä kelpasi totella. Äiti kuvasi koko tottisosion videolle ja katselin videota ja samalla muiden suorituksia kaupunkiosota odotellessa.

Kaupunkiosio oli kuin leppoisa pieni kävelylenkki. Se suoritettiin ihan tottiskentän lähellä. Sekin meni hyväksytysti läpi.

Beassi on nyt BH-Beassi :). Virallisesti BH Duvvakan Beassi. Treenit jatkuvat ;)!


PS. Yritin liittää tähän kuvia, mutta puhelin ei suostunut yhteistyöhön.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti