perjantai 3. heinäkuuta 2015

Iltatottikset

Olin päättänyt tehdä tänä iltana jäljen Beassille, mutta sää tietenki vastusti. Välillä satoi sen verran rankasti, etttä ajattelin askelten hajujuen huuhtoutuvan pois. Koska jälkeä en sitten tehnyt, päätin ottaa tottikset sitten ihan kotipihalla. Sitte ko mie pääsin pihalle, niin sade tietenki lakkasi.

Aloitettiin seuruulla. Jätin Beassille palkan pakasterasiaan, noin puoli kourallista B:n omaa ruokaa ja rasian kannen otin pois. Aluksi otettiin suoraa pätkää.  Liikkeellelähdössä kontakti tipahti jonnekkin, joten otin heti uudestaan. Nyt kontakti pysy hyvin ja vapautin heti palkalle. Tehtiin noin 7 toistoa erilasia seuruupätkiä. Seuruupätkiin sisällytin pysähtymiset, oikealle käännökset ja oikean kautta täyskäännöksent. Hyvin meni.

Sitten otettiin liikkeestä istuminen ja maahanmeno BH-tyyliin. Valmisteleva seuruu oli noin 5 askelta pitkä. Seuruusta pysähdys, jolloin koira istuu perusasentoon ja sitten käsky  istu tai maahan. Kävelin etiäpäin ja palasin perusasentoon Beassin vierelle kehu, palkkasana ja Bea pinkoo, minkä kintuistaan pääsee palkalle ja hotkasee sen :D. Sekä istumisjäävä että maajäävä meni hyvin.

Seuraavaksi otin liikkeestä maahanmenon ja siitä luoksetulon. Seuruu oli hyvää ja maahanjäänti napakka. Mutta mitä tekee B, kun kuulee eteentuloluoksetulokäskyn. Tulee sivulle. Pitkään aikaan Beassi ei ole kertaakaan tullut Tänne-käskyllä sivulle(mitä se jossain vaiheessa teki, kun jätin eteentulosta käsiavun pois, mutta niistä en tietenkään palkannut), mutta nyt tuli.  Beassille opetin aluksi luoksetulon suoraan sivulle, mutta nyt ollaan tehty sitä vain eteen viime syksystä lähtien. Sanoin vain "oho" ja otettiin heti uudestaan, tällä kertaa en tosin ottanut seuruupätkää alkuun. Tällä kertaa tuli hyvin eteen ja tehtiin vielä  muutama toisto eteen. Mietiskelin vähän palkkaustyyliä tuohon eteentuloon. Yleensä palkkaan molemmilla käsillä eteen suoraan kuonon eteen, mutta nyt kokeilin sylkästä suusta namin. Nami lensi liian kauas, ja sai seuraavalla toistolla Beassin asennon väljäksi, joten totesin, että parempi jo hyväksi todettu palkkaustapa. Silloin tällöin, kun vaadin eteentulon jälkeen sivulletulon, palkkaan sivulle. Ja monesti eteentulosta palkkaan eteen ja sitten vapautan ja heittelen nameja, mistä Beassi tykkää toosi paljon. Heittelynamien vaan häätyy olla sen verran isoja, ettei Beassi joudu niitä hakiessa haistellen niitä etsimään. Tähän tarkoitukseen sopii mainiosti itsetehdyt jauhelianamit :).

Otin vielä muutaman seuruupätkän temmonvaihdoksineen takapalkalla. Koska olin niin "laiska", etten jaksanut nostaa takapalkkapakasterasiaa (hienoja uusia yhdyssanoja ;) ), pyysin Beassin nostamaan sen mulle. Siitä innostuikin ottamaan muutaman vauhtinoudon pakasterasialla ja Beassihan oli aivan innoissaan :).

Harvoin kirjoittelen tänne blogiin ja vieläkin harvemmin meän yksittäisiä päivittäisiä treenejä, mutta nyt otin itteä niskasta kiinni :).

Tämän viikon tiistaina alko Torniossa syksyllä olleen BH-kurssin kertauskurssi. Syksyllä tuli tosiaan 12 kertaa käytyä Torniossa Beehoilemassa, niistä yhen kerran taisin tänne kirjoittaa... Ekalle kertauskerralle me ei päästy, koska oltiin paimennusleirillä, mutta kolmelle seuraavalle kerralle yritän päästä.

Alle viikon päästä, ens viikon torstaina me suunnataan Lappalaiskoirat Ry:n kesäleirille, joka on tänä kesänä Metsäkartanolla Rautavaarassa. Sinne valitsin meille lajeiksi yllätys yllätys tokoa, rally-tokoa sekä hakua ja esineruutua. Hakua ei olla tosin viime kesäleirin jälkeen ilmaisuharjoituksia lukuunottamatta tehty, mutta se kiinnostaa kovasti kuten esineruutukin. Jälkeäkin mietin, mutta sitä en ottanut, koska leirillä reenattava jälki on metsäjälkeä. Innolla odotan leiriä, mutta onneksi ei tarvi kauan odottaa :).

Huomenna on tarkotus reenata ID-jälkeä Veeran ja Ullan kanssa. ja tietty koirien ;D. Toivothaan, että säät suosis.


1 kommentti:

  1. Jos kaukopalkkaa käyttää, kannattaa eteentulossa asemoitua niin, että palkka jää oman selän taakse. Tästä koiran voi sitten vapauttaa omien jalkojen välistä suoraan palkalle. Meillä ainakin lisännyt vauhtia mukavasti, palkan suunta on oikea ja saa niistä käsistäkin vähemmän merkitykselliset. Toki pitää olla tarkkana sen kanssa, että koira on oikeasti tulossa eteen eikä vain juoksemassa palkalle, mutta ite oon vaatinu istumisen tai sitten oon vapauttanu siinä vaiheessa, kun koirasta näkee, että se on oikeasti istumassa. Ja kuuriluontoisesti oon ite lähinnä käyttäny.

    VastaaPoista