sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Haaste

Meidät oli haastettu 11 kysymyksen ja 11 vastauksen haasteeseen. Huomasin haasteen vasta äsken ja yritänpä nyt vastailla jotain ;).


1. Kolme mahdollisimman täydellisesti koirille pyhitettyä paikkaa tai aluetta kotonasi?

Meillä kotona ei varsinaisesti ole mitään paikkaa, joka olisi täysin Beassille omistettu. Beassin häkki nyt on sellainen, johon kukaan muu tuskin ahtautuu ;), mutta nailonhäkki on pääasiallisesti autossa ja tietty esim. leireillä mukana.

2. Onko kotonasi paikkoja, joihin koirat eivät missään nimessä saa tulla?

On. Vanhempien sänky. Eikä B saunassakaan oleskele. Sitä ei ole siltä mitenkään kielletty. Ovelta on vain todennut, että järettömän kuuma, ei kiitos.

3. Lempipuuhasi koiran kanssa?

Vaikea päättää. Kaikenlainen trenaaminen kuuluu meidän lempipuuhiin. Jäljestys ja toko sekä satunnaisesti temppujen opettelu. Tietenkin luonnossa lenkkeily on mukavaa ja varsinkin hyvässä seurassa :).

4. Lempipuuhasi ilman koiraa?

Hmm. Liikunta ja hyvien kirjojen lukeminen.

Beassi ja pienoismalli :) Kiitos Heidille

Nurkkavahti

5. Onnea on...

Ystävä, joka on aina valmis tekemään jotain yhdessä. Se, joka lähtee hymyssä suin hyppimään rapalmmikoissa syksyn sateissa, etsimään pellolta ruokaa(ja mun hajua) räntäsateessa, vääntämään tokoa paukkupakkasella ja se, joka painaa märän kuonon syliini, kun tuntuu, että kaikki vastustaa.Muistoja viime kesältä :)


6. Haaveilen...

Siitä, että jalkani parantuisi täysin terveeksi ja pääsisin lenkkeilemään ja treenaamaan kunnolla niin paljon kuin huvittaa, ilman, että nilkaa tarvisi koko ajan varoa. On masentavaa katsoa, kun muut menevät ja tulevat ja itse makaa sängynpohjalla kylmäpakkauksilla vuorattu koipi kohti kattoa. Haaveileen myös eläintenkouluttajakoulutuksesta ja mahdollisesti ammatista elukoitten, erityisesti koirien parissa.


7.Iloitsen...
Kun näen, että koira nauttii yhdessä ihmisen kanssa tekemisestä. Iloitsen, kun huomaan, että koira on täysillä hommassa mukana ja tekee, koska saa tehdä, ei siksi, että pitää tehdä.


8.Tulen surulliseksi, kun...

Näen koiria, joiden elämä on olla ulkona häkissä, haukkua ohikulkijoita ja syödä ne ruuantähteet, joita ehkä sattuu kerran päivässä saamaan. Ja kun kuulen koirista, jotka ovat aiheuttaneet pahaa jälkeä muille viattomille. Miksi ihmiset yleensä ottavat koiran, jos ei ole varaa ruokaan, eläinlääkärikuluihin jne., kunnolla aikaa panostaa koiraan ja ylipäätään tarpeeksi tietoa ja taitoa kouluttaa koira kutakuinkin yhteiskuntakelpoiseksi, jolloin sekä koiralla itselään että omistajalla ja ympäristöllä on hyvä olla?


9.Toisissa koiraihmisissä ärsyttää..

Kyllä me kotona osataan. Kyllä se tekee, kun se haluaa, jos haluaa. Monesti näkee ihmisiä, jotka eivät itse tee mitään sen eteen, että koira käyttäyisi toisin. Jotkut jopa hakeutuvat kursseille kouluttajan oppiin hakemaan neuvoja, joita eivät kuitenkaan ole valmiita noudattaamaan, edes kokeilemaan. Koiralta ei voi vaatia sellaista, mitä sille ei ole edes opetettu. Varsinkin, jos ihminen purkaa omasta osaamattomuudestaan aiheutunutta kiukkua koiraan. Se ärsyttä myös, kun puhutaan aivan toista, mitä oikeasti tehdään.

10. Fiiliksesi juuri nyt?

Yhdellä sanalla: väsynyt.

11. Mielestäsi parhaiten onnistunut postauksesi?

No niitä ei kyllä montaa ole :D. Ehkä kuvapostaus viime vuodelta. Siinä ei ole yhtään tekstiä, jota voisi jälkeenpäin lukea ja kauhistella, että mitä ihmettä sitä on oikein kirjoittanut ja vielä julkisesti ;D.


Ei tää kaulapanta ei yhtää kurista, mun karvat vaan hämää
Olen tylsä, enkä haasta ketään, mutta jos joku tätä sattuu lukemaan, niin vastatkoon hän näihin samoihin kysymyksiin Kiitos haasteesta Raitamonstereille :).


4 kommenttia:

  1. Mukavia vastauksia :) Oli kiva nähdä, että oltiin päästy kuvienkin muodossa mukaan :D Iloa ja onnea teidän arkeen!

    VastaaPoista
  2. Just tuo että kyllä se kotona osaa :) Kiva postaus, hyviä ajatuksia ja mietteitä!

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista