perjantai 9. toukokuuta 2014

Meidän ekat agilitytreenit

Melkein viikko sitten 3.5. meillä oli ensimmäinen agilityn alkeiskurssin kerta. Agilitykurssi alkoi jo viime viikolla, mutta sinne emme päässeet, koska en ollut tuona viikonloppuna kotona. Harmittaa se hieman, sillä niin kivaa meillä oli tänään treeneissä, mutta eipä murehdita sitä nytten. Ohjaajana tällä kurssilla on Minna Vesivalo. Kurssikertoja on jäljellä viisi.

Koirakoita paikalla oli neljä. Jackrusselinterrieri, parsonrusselinterrieri ( jos oikein tunnistin), bernhandilainen sekä tietty Bea, joten kaikkien kokoluokkien koirat olivat edustettuina. Ensimmäisenä harjoituksena oli valssi eli ohjaajan puolenvaihto. Aluksi harjoittelimme ohjauskuviota ilman koiraa, mikä on tärkeää. Mie ja Beassi menimme kolmantena koirakkona radalle. Mie tietenkin juoksin toiseen hyppyesteeseen pahki (heh niin minun tapaista) ja Beassi oli hieman ihmeissään, että mikäs tuolle tuli. Aluksi mulla oli palkkanakit molemmissa käsissä, mutta sitten otin vain toiseen käteen namit, koska Beassi oli liian kiinni minun kädessä. Toinen kerta suju jo paljon paremmin. Minnan ehdotuksesta vaihdoin namit lelupalkkaan. Lähtihän se sitten lelunkin perään. Huomioitavaa tässä reenissä on se, että Beassi kääntyy tarpeeksi aikaisin, eikä tee pitkää kaarrosta esteen takana. Elikkäs ohjauksestahan se on kiinni.

Toisena harjoituksena oli rengaseste. Aluksi rengas roikkui matalalla, lopuksi hieman korotettiin. Minna otti Beassin hihnan sillä aikaa, kun mie kiersin esteen toiselle puolelle. Laitoin namikäden renkaan sisälle, houkuttelin Beassin renkaan läpi ja palkkasin. Beassi tähtäsi hypyn hienosti renkaan sisälle, eikä yrittänyt puikkelehtia väärästä välistä. Tätä toistettiin muutaman kerran, kun se sujui ongelmitta, vaikeutettiin tehtävää hieman. Tässä vaiheessa otin Betskun  hihnan pois. Käskin Beassin maahan suht lähelle estettä (suoraan linjaan, itselleni muistutukseksi:), menin esteen toiselle puolelle ja kutsuin Beassin käsiavustuksin läpi renkaan. Aluksi Beassi varasti(koska oletti, että käsimerkki toimi vapautuskäskynä); nousi, ennen kuin olin antanut sille maahanmenon jälkeen uutta käskyä. Jätin taas Beassin maahan ja menin esteen toiselle puolelle. Sitten vapautin sen maahan-käskystä olehyvällä ja liitin renkaaseen rengas-käskyn. Tosi monimutkaista. Minnan hyvästä neuvosta jätin olehyvän kokonaan pois ja korvasin sen uudella toimintakäskyllä elikkäs rengas-käskyllä. Tässä harjoituksessa olin Beassiin tosi tyytväinen. Se otti ideasta kiinni tosi nopskaa. Tästä mulle tuli mieleen, että häätyy tosiaan miettiä estekäskyjä, ettei tule mitään ylimääräistä höslättyä. Koirahan ymmärtää vaan ne sanat, jotka sille on opetettu. Eli kaikki ylimääräiset (olehvärenngs) on koiralle täyttä hepreaa ja vain vaikeuttavat koiran omistajan kommunikointia.

Viimisenä harjotuksena oli putki. Putki laitettiin mahdollisimman lyhyeksi ja suoraan. Minna taas otti Beassin hihnan kera ja mie menin putken toiseen päähän. Mie houkuttelin ja kutsuin Beassia tulemaan putken läpi. Beassi arasteli putkea, kielsi sen aivan katsomalla muuallle, eikä suostunut tulemaan läpi. Sitten ryömin itse putken sisälle ja nakitin sitä. Beassi uskaltautui astumaan etutassuilla putken sisälle. Siitä se saikin runsaasti kehuja. Tätä olemme kotona harjoitelleet lauantain jälkeen joka päivä pikkuputkella (joka ei siis ole oikea agiputki). Nytten Beassi menee tosi hienosti putkeen. Tiistaina Karungin tottistelujen jälkeen kävimmä kentällä harjoittelemassa muutaman kerran oikealla putkella. Siitäkin Beassi suoriutui jo hienosti.

Oli kyllä tosi mahtavaa reenata. Minna on mahtava koutsi ja reeniporukkakin oli hyvällä asenteella varustettu. Olen jo kauan haaveillut agilityn harrastamisesta ja nyt pääsin sitten sitä tekemään. Beassi oli mahtava ja tapansa mukaan innokas tekemään. Nyt tuli sitten vielä itekki todistettua se, mitä olen kauan muitten aksailijoiden blogeista lukenu: ohjaaja on se, joka tekee virheet. Kotiläksyksi saimme reenata paikallaoloa.

Laitanpa vielä tänne loppuun, että Beassi kävi 29.4. rokotuksilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti