keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Beassi 1 vuotta!

Aina silloin tällöin minulle sanotaan, "piristyisit, sehän on vain koira," tai "tuo on aika paljon rahaa vain koiraan." He eivät ymmärrä kuljettua matkaa, kulutettua aikaa, eivätkä kuluja jotka liittyy "vain koiraan."
Jotkut ylpeimmistä hetkistäni liittyvät "vain koiraan." Monia tunteja on kulunut ja ainoa kumppanini on ollut "vain koira," mutta kertaakaan en tuntenut itseäni vähäisemmäksi.

Jotkin surullisimmista hetkistäni ovat johtuneet "vain koirasta," ja noina pimeyden päivinä, "vain koiran" lempeä kosketus antoi minulle lohtua ja syyn voittaa tuo päivä.

Jos sinäkin ajattelet, että sehän on "vain koira," ymmärrät varmasti myös sanonnat kuten "vain ystävä, " "vain auringon nousu," tai "vain lupaus."

"Vain koira" tuo elämääni sen aidoimman ystävyyden, luottamuksen ja puhtaan pidättelemättömän riemun.

"Vain koira" tuo esiin myötäelämisen ja kärsivällisyyden jotka tekevät minusta paremman ihmisen.

"Vain koiran" vuoksi nousen aikaisin aamulla, teen pitkiä kävelylenkkejä ja katson odotuksella tulevaisuuteen. Joten minulle, ja kaltaisilleni ihmisille, se ei ole "vain koira" vaan tulevaisuuden toiveiden ja unelmien ruumiillistuma, menneisyyden rakkaimmat muistot, ja puhdas riemu tässä hetkessä.

"Vain koira" tuo minusta esiin sen mikä on hyvää ja ohjaa ajatukseni pois itsestäni ja päivän huolista.

Toivon, että jonakin päivänä he voivat ymmärtää, ettei se ole "vain koira," vaan se asia, joka antaa minulle inhimmillisyyden ja erottaa minut "vain miehestä tai naisesta."

Seuraavan kerran kun kuulet sanonnan "vain koira", hymyile -- koska he "eivät vain ymmärrä."

"Musings" by Richard Biby, (C) 2006
Parhaan ystäväni, opettejani, lohduttajani, piristäjäni 1-vuotissyntymäpäivää vietettiin koiranpäivänä 24.4. Yhteistä aikaa meille on kertynyt melkein kokonainen vuosi. Tähän vuoteen on mahtunut paljon. Paljon olemme yhdessä jo kokeneet, niin ilot ja onnistumiset kuin ne vaikeammatkin ja (pitkää pinnaa vaativat) aisiatkin. Beassi on ollut jo tähän mennessä sitä, mitä olin kaivannutkin. Se on todella ylittänyt odotukseni. On todella vaikea pukea sitä sanoiksi, mitä me onnelliset koiranomistajat saamme kokea. Koirat vain ovat osa minua niin syvälliseltä kuin se kuulostaakin.

Beassin syntymäpäivä kului rauhallisissa merkeissä. Kävimme aamulenkillä nautiskelemassa keväästä. Koulusta tultuani tein Beassille sen perinteisen maksalaatikkokakun: rusinatonta maksalaatikkoa, maitorahkaa ja kalkkunanakkeja, NAM! Raputuksia ja huomiota Beassi sai roppakaupalla.  Leikiskelin pihalla Beassin kanssa ja loppuillan Beassi sai huokailla vieressäni pakatessani viikonloppureissua varten.

Tässä yksivuotiskuvia Pötsiläisestä Nyt lähdemme katsomaan rantaan vappukokkoa ja meän reeneistä lupaan postailla pian :). Koiramaista vappua!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti