perjantai 16. toukokuuta 2014

Viikon takaiset ja tämänpäiväiset tottistelut

9.5. alkoi Tapakasvatuskurssi Kainuunkylän kentällä. Olimme paikalla vähän ennen kurssin alkua ja hoidimme kurssimaksut (30e). Aloitimme pienellä yhteislenkillä. Porukka jaettiin kahtia; toiset neljä lähti toiseen suuntaan pyörätietä ja toiset neljä toiseen suuntaan. Kävimme jonkun matkan päässä kääntymässä, käppäilimme toista porukkaa vastaan ja menimme kentälle. Beassi meni hienosti; tarjoili kontaktia ja mie palkkailin sitä. Kentällä tehtiin kontakti- ja perusasentoharjoituksia, jotka olivat Beassille jo tuttuja.  Jokainen koirakko kävi yksitellen vähän kontaktikävelemässä. Betsku oli ihan hyvin kuulolla. Laura kehui, että kontaktissa Beassilla ei ainakaan ole mitään ongelmia :). Ainoa ärsyttävä juttu vaan on se, että kun mie olen tehny Beassin kanssa esim. kontaktiharjotuksen ja pidän taukoa seuraavan harkan välillä, Beassi tuijottaa minua ja haukahtelee. Laura neuvoi siihen, että kiellä vaan näpäkästi, kun haukahtaa. Se, että Beassi oli kontaktissa harjoitusten välillä, ei tietenkään haittaa. Olen ennenkin kokeillut kieltoa ja huomioimatta olemista. Kotona ja lenkeillä tätä probleemaa ei ole.


Viimisenä harkkana meillä oli tosi tuttu ohittelu. Siinä ei mitään ongelmia. Se vaan, että minun pitää vähentää Beassin palkkaamista, koska se osaa olla jo niin hyvin kontaktissa. Tämän saimme kotiläksyksikin. Tuo on hyvä ohje sillä Beassi kyllästyisi, jos saisi palkan tosi helposti. Kokeessakihan (sitten mahdollisesti joskus tulevaissudessa) häätyy ilman palkkaa olla :). 

Oli mukava katsoa muiden koirakoiden tekemistä. 

Sitten asiaa tämän illan reeneistä. Kerrattiin viime kerran juttuja ja tehtiin maahanmenoa+kesto, luoksaria ja seuruuta (meille tuttuja juttuja, joihin saatiin hyviä vinkkejä). Aloitettiin taas yhteislenkillä. Ihan jees taas meni. Tosin Beassillla tuntu olevan enemmän energiaa kuin viime kerralla pitemmästä lenkistä ennen reenejä huolimatta. Sen jälkeen menimme kentälle. Siellä aloiteltiin perusasennolla ja kontaktilla. Niissä ei ongelmia. Harkan jälkeen Beassi alkoi haukkua. Ei tuntunut tulevan loppua, kun kielsin. Innostui vain enemmän. Minua todella ärsytti tuollainen käytös. Laura neuvoi siihen, että kiellä oikein kovasti; läpsäytä vaikka käsiä yhteen, jotta koira tajuaa, että olet tosissasi. Sitten jätä aivan huomiotta. Noh, Beassi haukkui vielä, mutta vähitellen rauhoittui, kun tällä käytöksellä ei seurannut mitään. Kun Beassi oli hiljaa juttelin sille rauhallisesti.

En oikein tiedä, mistä tämä harmittava käytös on saanut alkunsa. Ehkä meillä on ollut nopetahtisia reenejä, joissa ei ole ollut paljon taukoja. Nytten tulleilla tauoilla Beassi ei osaa ottaa rennosti. Haukkuu vaan tai vinkuu, tuijottaa minua ja ihmettelee kun huomiota ja palkkaa ei tule. Jos käsken sitä esim. sivulle, Bea on valmiina hommiin ja iloinen saamastaan huomiosta. Tuo vain vahvistaisi taukojen haukkumista ja näin tämä noidankehä vain jatkuisi. Onneksi puutumme ongelmaan heti alussa ja käytös luultavasti myös loppuu.

Sitten harjoiteltiin maahanmenoa. Koska se Beassilta jo luonnistuu, aloin lisätä siihen kestoa. Tein myös sivulta maahanmenoa. Seuruussa palkkaamisen vähentämistä ja käännöksiä. Luoksetulot menivät tosi hienosti. Laura otti Beassin liinaan. Mie käskin Bean sivulle ja paikalle poistuin rauhallisesti kävellen noin kymmenen metrin päähän  käännyin ja huusin tule. Betsku juoksi tosi hienosti suoraan sivulle. Lopuksi vielä ohittelupujottelut. Hyvin meni :)

Ilmoitin muuten itseni ja Pössin TOKO:n alkeiskurssille Tornioon. Täällä Yt:llä pietetään kaksi jälkireeniä 24.5. ja 25.5. , joihin olemme myös menossa. Huomisen aksailuja odotellessa :)! 

Ps. Viime viikon agissa tehtiin puolivalssin ja valssin harjoittelua.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti