lauantai 23. tammikuuta 2016

Päivän treenit

Olen tehnyt Beassille neljän viikon treenisuunnitelman, jossa käydään läpi alokasluokan liikkeet. Joka viikko keskitytään treenaamaan enemmän tiettyjä liikkeitä ja viikonloppuna käydään liikkeet kokeenomaisesti läpi ja koira saa palkan vasta liikkeiden päätteeksi.

Tänään alotettiin treenit kapulan pidolla, joka sujui hyvin. Sitten treenattiin luoksetuloa siten, että laitoin Beassille kaukopalkan reppuun ja jätin Beassin repun viereen, jolloin Beassin täytyi juosta palkan luota poispäin. Muistelen, että takapalkka on joskus hidastanut luoksetulovauhtia, mutta nyt Beassi laukkasi täysiä suoraan eteeni istumaan ja siitä pyysin sen vielä loppuperusasentoon. Koitamme treenata siten koiran täytyy osata työskennellä myös palkasta pois päin ja että palkka voi olla periaatteessa missä vain.

Liikkeestä maahanmenoa treenattiin ja muistuteltiin nopeaa maasta sivulle nousemista. Liikkeestä seisomista tehtiin niin, että peruuttelin koira edessäni ja käskin sitä seisomaan. Palkkasin Beassin vapauttamalla sen takapalkalle.

Kauko-ohjauksen istu-maahan-vaihdot ovat jo melko hyvällä mallilla. Niitäkin treenattiin tänään. Vielä pitäisi kasvattaa vähän enemmän etäisyyttä, niin hyvä tulee.

Loppuun tehtiin vielä seuraamisen vasemmalle käännöksiä. Ne menivät kivasti. Alun perin olen opettanut Beassille vasemmalle käännökset väärin ja se joskus, hyvin harvoin tosin, palaa ensiksi opittuun. Huomenna treenataan sitten kapulan pitoa, luoksetuloa sekä liikkeestä maahanmenoa kokeenomaisesti.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti