lauantai 28. marraskuuta 2015

Ensimmäinen tokokoe

Kävimme tänään sekä minun että Beassin ensimmäisessä tokokokeessa Torniossa. Tuomarina kokeessa oli Marja-Leena Hituri. Paria viikkoa ennen koetta olin jännittänyt koetta niin hirveästi, että en pystynyt monena yönä nukkumaan kunnolla, ja univelkojakin kertyi. Tänään minua kuitenkin jännitti paljon vähemmän kuin odotin. Koska saavuimme koepaikalle vain 20 minuuttia ennen alokasluokan alkua, ylimääräistä odotteluaikaa ei oikeastaan ollut. Koepaikalle ilmoittautuessa sain kuulla, että meidät oli arvottu suoritusjärjestyksessä ensimmäiseksi. Se aiheutti hieman lisäjännitystä, sillä en ehtinyt nähdä yhdenkään koiran suoritusta ennen omaa vuoroamme. Luoksepäästävyys suoritettiin ennen luokan alkua, mutta sirut tarkastettiin vasta luokan loputtua, koska sirunlukijakoneen kanssa oli ollut ongelmia. Alokasluokassa oli 12 koirakkoa, jotka oli jaettu kolmeen eri paikkamakuuryhmään. Me luonnollisesti olimme ensimmäisessä paikkamakuuryhmässä.

Paikalla makaaminen 9

Beassi meni maahan hitaahkosti, mistä rokotettiin. Se makasi hyvin rauhassa ja tuijotti koko paikallaoloajan minua. Sivulle käskytyksessä olin tehnyt tahattoman vartaloavun, mitä en itsekään huomannut.

Luoksetulo 10

Beassi teki hienosti.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10

Kuin myös tässäkin.

Kauko-ohjaus 0

Käskin koiran perusasennosta maahan silloin, kun liikkuri sanoi "Liike alkaa" eli liian aikaisin. Hämmennyin, kun liikkuri näytti ohjauskyltissä maahan-käskyä enkä tajunnut, että ninhän tietenkin aina tehdään. Ohjauskyltissä aloitetaan siitä asennosta, jossa koira on jo valmiiksi. Istumaan Beassi ei noussut, enkä hoksannut antaa toista käskyä, jolla se olisi todennäköisesti noussut maasta ja olisimme saaneet edes kahdeksan pistettä. Meillä ei ole ollut koskaan käytössä käsimerkit, vaikka ne ovat sallittuja kaukoissa. Harkitsen niiden ottamista käyttöön.

Seuraaminen 9

Yhdessä oikealle käännöksessä Beassi jätätti. Tuomari rokotti myös siitä, että katsoin koiraa koko ajan. Mulle siis läksyksi opetella pitämään pää suorassa ja katsomaan koiraa vain silmäkulmasta.

Noutoesineen pitäminen 9

Beassi osaa pitää kapulaa sekä edessä että sivulla, mutta suoritimme liikkeen niin, että siirryin koiran eteen. Piste meni siitä, että jäin kuulemma liian kauas koirasta, eli minun olisi pitänyt mennä yhtä lähelle koiraa kuin se luoksetuloissa tulee.

Estehyppy 8

Jälleen minun virhe. Suorituspaikalla liikkuri selosti kauan aikaa,  milloin hän käskyttää mitäkin, kuinka kauas koira tulee jättää ja kannattaako este kiertää oikealta vai vasemmalta puolelta. Suorituspaikalle olin tullut niin, että Beassi oli suorassa sivullani, mutta olimme vinossa esteeseen nähden. Halusin korjata Beassin suoraan ja luulin, että sen saa tehdä sen jälkeen, kun liikkuri sanoo "liike alkaa", siksi menetimme siitä kaksi pistettä.

Kokonaisvaikutus 10

Suoraan tuomarin sanoja lainaten: "Ohjaat koiraa kauniisti ja se tekee kaiken, mitä sille on opetettu virheineen päivineen."

Pisteet yhteensä 167/200 ALO1 sijoitus 6/12

Beassin tekemiseen olen tyytyväinen. Monta pistettä menetettiin minun tekemien virheiden vuoksi, mutta siitäpä sitä oppii. Nytpä tiedän kiinnittää omaan tekemiseeni vielä enemmän huomiota ja tiedän, mihin asioihin kiinnittää huomiota. Tuomari sanoi myös, että liikkurille voi heti sanoa olevansa valmis sen sijaan, että kuuntelisis ennen liikkeen alkua liikkurin kaikki ohjeet. Kokeessa oli rento ilmapiiri, ja koe oli kaiken kaikkiaan mukava kokemus. Torniolaisilla on kyllä mahtava uusi halli käytettävänään. Ykköstä lähdetiin hakemaan ja se myös saatiin :). Ensimmäinen ykkönen plakkarissa.

Treenejä jatketaan, ja ehkä pitäisi myös alkaa makselemaan niitä univelkoja.


1 kommentti: