perjantai 19. syyskuuta 2014

BH-kurssi osa 1: Luento

Tiistaina alkoi Torniossa BH-kurssi. Kurssi järjestetään Merilapin lappalaisten alaosastossa ja kouluttajana on kukapa muukaan kuin Veeraleeni :). Kurssi kestää joulukuun ensimmäiselle viikolle saakka. Kahdestatoista kerrasta kaksi on luentokertaa ja kurssi alkoi luennolla. Luento oli Putaan koululla ja hieman tuotti päänvaivaa löytää oikeaalle Putaan koululle... Onneksi soitin ja kysyin, niin päästiin ihan ajoissa paikalle. Luento käsitteli BH-kurssia. Suurin osa asioista olikin jo tuttuja, koska netistä on tullut luettua aika tarkkaan BH:n säännöt. Samalla jaettiin kurssilaiset kahteen ryhmään ja juteltiin yleisesti kurssista. Toinen luento koskee BH-kokeen tottelevaisuusosiota ja sen koulutusta.

Koska Lappalaiskoirat ry:ltä saatiin tukea kurssin järjestämiseen, kurssi maksoi vain muutaman kympin, mikä on tosi halpa ajatellen sitä kuinka monta kertaa kurssia on ja kuinka hyvää koulutusta tulemme saamaan. Ainoa huono puoli kursissa on, että matkaa Tornioon tulee edestakaisin noin kaksi tuntia. Onneksi iskä lupautui minua kuskaamaan. Ensi kerralla kokoonnumme Iskun parkkipaikalle. En malta odottaa tiistaita! Kiva treenata uudessa paikassa ja hauska tuttustua uuteen treeniporukkaan. Suurin osa koirista on lappalaisia: lapinkoiria ja muutama porokoira, mutta joukkoon mahtui toki muutama sakemanni, rotikka sekä flatti, mikäli oikein muistan. Muutamia ennnestään tuttuja joukossa jo onkin. Yritän ehtiä tehdä joka kurssikerrasta postauksen, jotta tulee itsellekin kirjoitettua ylös, mitä on milloinkin treenattu. Toki kirjoitan jotain aina meidän treenivihkoon, mutta siellä muistiinpanot ovat välillä niin epäselviä, ettei niistä jälkeenpäin tahdo saada selvää :D.

Beassin juoksut alkavat olemaan lopuillaan. Sattui aika sopivasti BH-kurssin alku juoksujen kannalta. Tänään käytiin koulun jälkeen Veeran ja Caran sekä Even ja labbispentu Mustin kanssa yhteislenkillä. Veeran ja Caran kanssa olla käyty varmaan kuukauden sisällä noin kaksi kertaa viikossa yhdessä lenkillä.Ne alkavat sujua jo hyvin. Pari viikkoa sitten nähtiin Musti ensimmäistä kertaa ja Beassi vetasi pienoiset hepulit (aagihanaapentuvitsitonkanssapitäspäästäleikiiin). Otin sen kontaktiin ja Been rauhoituttua lähdimme jatkamaan matkaa. Tänään Bets ei pennusta välittäny ollenkaan. Käveli rauhassa, eikä välittäny, vaikka pentu pöhisi. Tuli hyvää harjoitusta, kun odottelimme  ja pysähtelimme usein.

Loppun vielä syksyn kännykuvia:








Rakas <3

Mun aarrre


Eräänä lämpimänä päivänä tälläinen yllätys oli tullut asfaltille lämmittelemään. Onneksi huomasin käärmeen ja kirrettiin se kaukaa.


Iltalenkkihömppäilyä



2 kommenttia:

  1. Mitä tuossa taaksepäin tekstejä lueskelin, niin teillähän on ollut mukavasti monenlaista puuhaa kesällä. :) Toivottavasti saatte bh-kurssilta paljon sopivia vinkkejä ja kun muistatte harjoitella vielä kotonakin, niin eiköhän bh-koevalmius aina lähempänä ole. :)

    VastaaPoista